Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
L'Ajuntament destina 4 M€ a inversions i a la reparació i la reobertura de Ripollet

Imatge
El romanent del pressupost de 2020 permetrà portar a terme polítiques actives d'ocupació; augmentar ajuts i subvencion; fer millores a equipaments, a la via pública i a escoles, així com realitzar, entre d'altres, el projecte executiu de la residència.á

El Ple ordinari d'abril, celebrat el passat dijous, dia 29, va aprovar una modificació de crèdits per la qual es destinarà 4.089.970,43 € de romanent del pressupost de 2020 a inversions i a suplementar partides d'ajuts, serveis i polítiques actives en la línia de la recuperació i la reparació de Ripollet. Aquest acord suposarà que l'Ajuntament no hagi de contraure nous préstecs bancaris per a portar endavant inversions com ara el Viver d'empreses, la casa de la dona o el nou arxiu municipal. També permetrà finançar altres inversions que es consideren necessàries, com ara la residència per a la gent gran, i suplementar partides d'ajuts i subvencions, en la línia de la recuperació i la reparació col·lectiva de Ripollet.

El punt va comptar amb el vot favorable del regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, i dels grups SomRipollet, PSC i Decidim, i l'abstenció de C's.

Al Ple de març es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2020, el que permet crear o suplementar partides finançades amb romanent de tresoreria. Ja el mes passat es va aprovar finançar alguns projectes que només restaven a l'espera de dotació econòmica per a poder ser licitats, per valor d'1,2 M€.

Com va explicar la tinent d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo, els objectius d'aquest acord eren tres. El primer és canviar el finançament d'algunes inversions aprovades al pressupost, en principi finançades a crèdit fins que es pogués disposar del romanent. És el cas, entre d'altres, del Viver d'empreses, la passera al Riu Sec, la pavimentació i adaptació per a invidents de la passera de vianants, la casa de la dona, el nou arxiu municipal o el programa de millores a les escoles. El segon objectiu és finançar altres inversions considerades necessàries, la majoria a la via pública i a equipaments municipals, però també la millora de parcs (130.000 €), d'instal·lacions esportives (415.000 €) o el projecte de recuperació de la llera del riu en el tram entre ponts (570.000 €).

Esforç cap a la reobertura i recuperació
"Aquest 2021 és un any molt difícil per molts veïns i veïnes de Ripollet, perquè la crisi sanitària va tenir un efecte econòmic devastador durant el 2020, però les conseqüències econòmiques perviuen", va explicar Castillejo. És aquest el motiu del tercer objectiu d'aquesta modificació, que és "començar a apuntar el pressupost municipal cap al nou període de reobertura i reparació, al que sembla que podrem avançar com a societat", en paraules de la regidora. Es tracta de fer un esforç en l'obertura i la recuperació del carrer com a espai de dinamització de la vida social, cultural, lúdica i esportiva, així com en l'enfortiment del teixit econòmic. En aquest sentit, Castillejo va destacar partides com els 275.000 € destinats a polítiques actives d'ocupació; prop de 230.000 € a polítiques actives i ajuts al comerç i a l'empresa; 125.000 € d'increment dels ajuts econòmics i seguiment del pla de xoc elaborat l'any passat, i els 280.000 € dedicats a impulsar la cultura en totes les seves vessants, com a eina de reparació social i de desenvolupament comunitari.

Castillejo va acabar la seva intervenció al Ple destacant la partida de 600.000 € que destinarà a elaborar el projecte executiu de la Plataforma de Serveis per la Gent Gran, la residència, tant necessària i demandada a Ripollet. Un projecte que incorporarà els aprenentatges "de tot el que hem vist que ha passat en moltes residències durant la Covid-19", va explicar la primera tinent d'alcalde.


3/5/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ