Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Ripollet, present a la primera reunió del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental

Imatge
Aquesta setmana s'ha celebrat la primera reunió del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental. Aquest Comitè és un òrgan creat pel Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental en resposta al que preveu el Pla de reconstrucció de la comarca acordat el mes de juny per donar resposta a l'impacte de la COVID-19. En la reunió s'ha fet una radiografia de la situació sociosanitària de la comarca i dels equipaments planificats. També s'ha abordat la situació a la primària i l'estat dels recursos residencials i centres de dia. La trobada ha servit per posar en comú situacions, problemàtiques o casuístiques dels diferents municipis de la comarca.

Hi han participat representants dels ajuntaments, del Departament de Salut, de la Direcció geneal d'autonomia personal i atenció a la dependència del Departament de Treball i Família i també hi han intervingut activament els responsables dels hospitals de la comarca en una sessió molt dinàmica per totes parts. Una de les participants ha estat la regidora de Salut Pública de l'Ajuntament de Ripollet, Txell Caler, que ha apuntat que s'ha demanat "que des dels municipis continuem treballant activament per la prevenció, perquè la corva no baixa, els hospitals continuen sota molta pressió i no podem abaixar la guàrdia". Pel que fa les intencions d'aquest Comitè, Caler ha declarat que "treballarem activament en les comissions que es conformin en defensa de la primària, perquè, tot i que s'estan destinant molts recursos a hospitals (augment d'UCIs, edifici nou al Taulí, futur hospital Ernest Lluch), la primària continúa coixa: molts dels seus centres no han reestablert els horaris d'atenció d'abans de la pandèmia, l'atenció presencial continua sent baixa, es necessita més personal administratiu, les responsables de gestió COVID-19 de les escoles van saturades... Cal fer molta feina i nosaltres continuarem reclamant que es doti dels recursos econòmics i personals necessaris per tal de que les persones usuàries siguin ateses amb qualitat i quer les treballadores tinguin unes condicions laborals dignes".

Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, "la voluntat ha estat aconseguir la màxima representativitat del territori i dels diferents actors implicats al sistema de Salut en aquest òrgan consultiu i participatiu i creiem que s'ha aconseguit una bona participació de tots els agents municipals, del govern català, dels hospitals, del moviment veïnal, els sindicats i el Col·legi de Metges de Barcelona...".

Gimenez ha afirmat que "la pandèmia ha posat de manifest la necessitat d'actuar conjuntament des de tots els àmbits i sectors en la planificació dels recursos i equipaments sanitaris de la comarca i l'atenció sanitària a tota la ciutadania i amb una especial èmfasis als col·lectius més vulnerables. Així mateix, la Covid-19 ha fet aflorar noves situacions i casuístiques que ens porten a la necessitat d'entendre la salut com un concepte ampli, més enllà de l'atenció hospitalària i primària. El sistema de Salut entès com una xarxa de protecció social des de la infància fins la gent gran".

En paral·lel, el Consell Comarcal participa cada setmana a les sessions del Consell Assessor Territorial sobre la COVID-19, amb la delegació del govern i de les persones representants de la Regió Sanitària Nord i és en aquest òrgan on es rep la informació sobre l'evolució de les dades epidemiològiques així com també del ritme de vacunacions. Properament es presentarà al Consell d'Alcaldies la planificació de vacunació al territori.

NdP


26/2/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació