Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
El Servei Local d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet va atendre més de 1.000 persones el 2020

Imatge
Per al 2021 s'ha optat per reforçar els recursos personals i tècnics per poder oferir una atenció integral a les persones en recerca de feina, amb més itineraris complets i un acompanyament especialitzat.

Durant l'any 2020, el Servei Local d'Ocupació (SLO) de l'Ajuntament de Ripollet ha atès més de 1.000 persones en situació de recerca activa de feina. La situació provocada per la COVID-19 ha fet que s'hagin hagut d'utilitzar altres metodologies alternatives i innovadores per atendre a les persones usuàries d'aquest servei. Als dos programes d'orientació laboral especialitzats que s'han portat a terme dins del SLO, han participat un total de 57 persones, de les quals 15 han trobat feina i 20 han iniciat accions formatives per millorar les seves competències professionals i millorar la seva ocupabilitat.

Tot i la situació excepcional de pandèmia, el Servei Local d'Ocupació, ha continuat invertint esforços i posant al centre a les persones amb l'objectiu d'acompanyar-les en el seu procés de recerca de feina i facilitar eines i recursos per augmentar les seves possibilitats d'inserció laboral. Durant el 2020 s'han portat a terme el programa de Serveis Laborals especialitzats d'orientació, acompanyament i suport a la inserció per a persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i el programa UBICAT, finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Tots dos han ofert itineraris complets d'orientació, donant suport continuat a les 57 persones participants, que han realitzat més de 1000 hores en accions d'orientació laboral.

Davant les restriccions per la COVID-19, les accions d'acompanyament s'han realitzat mitjançant tant tutories telemàtiques com presencials, amb cita prèvia i assegurant totes les mesures de seguretat corresponents. També s'ha fomentat l'ús del Club de la feina en línia, donat que el servei presencial s'ha hagut de reduir a 6 persones setmanals, els dijous, de 10.30 a 12.30 h, amb cita prèvia. Com a part de l'itinerari i amb l'objectiu de dotar d'eines socials i personals a les persones participants, també s'han realitzat accions de coneixement d'entitats socials del municipi, així com de l'entorn productiu, amb visites a empreses.

Amb l'inici de l'any 2021, i tenint en compte la situació de crisi laboral i socioeconòmica que estem vivint arran de la pandèmia, Ocupació continua endavant amb aquests dos programes d'orientació i ha reforçat el SLO amb més recursos personals i tècnics per poder oferir una atenció integral i un acompanyament especialitzat a més persones en situació d'atur i/o precarietat laboral, per tal d'augmentar la seva ocupabilitat i possibilitats d'inserció laboral. Així, per a aquest any 2021, el Servei Local d'Ocupació ha augmentat fins a 5 els tècnics d'orientació, dos d'atenció i 3 per a itineraris complets, que podran assumir més participants en el programa Ubicat i també treballaran en la reinserció laboral de les persones de Sintermetal que s'han quedat sense feina i estiguin interessades.

NdP

Més imatges:
ImgBox1

16/2/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


Continguts que el poden interessar:
- Ripollet gaudeix de comerç a la fresca per celebrar l'estiu .
- L'atur baixa en 90 persones el mes de maig a Ripollet.
- Lliurats els Premis a la Innovació 2020.
- Oberta la preinscripció per al Programa de Formació i Inserció 2021-20 ...
- #ESSRipollet: Jornada per l'economia social i solidària.
- L'atur baixa un 1,9% el mes d'abril a Ripollet, més que a la mitjana d ...
- Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat.
- La UCR inicia la campanya "Paraules juganeres" coincidint am ...
- Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empr ...
- Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de ...




ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació