Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Dia Mundial de la SIDA 2020

Imatge
Avui, 1 de desembre, Dia Mundial de la SIDA, l'Ajuntament de Ripollet, a través de la Regidoria de Polítiques LGTBI, se suma un any més a la lluïta contra l'estigma i la discriminació de les persones amb VIH, així com a la reivindicació que es garanteixin tots els seus drets i la seva qualitat de vida. Juntament amb la Taula LGTBI i el Comité de Dones, l'Ajuntament s'adhereix al manifest del Comitè 1r de Desembre - Plataforma Unitària d'ONG-Sida de Catalunya 'Volem drets plens de VIHda!'.

MANIFEST DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2020
Volem drets plens de VIHda!

Durant els darrers sis anys, des del Comitè 1r de Desembre, hem reivindicat i treballat incansablement per a la implantació del Pacte Social contra l'estigma i la discriminació de les persones amb el VIH. El passat mes de juny, finalment, el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar impulsar aquest Pacte Social en Acord de Govern del seu Consell Executiu.

Avui, 1 de desembre de 2020, Dia Mundial de la Sida, des del Comitè 1r de Desembre exigim que aquest vagi acompanyat d'una dotació pressupostària adequada i suficient per a la seva implantació, desenvolupament i seguiment. En aquest sentit és clau l'elaboració del Pla Operatiu que contempli les mesures concretes d'aquest Pacte Social i dels mecanismes per a la seva avaluació i que aquest sigui compartit per tots els agents polítics, socials, sindicals i professionals del país. Aquest pacte ha de ser el principal instrument polític i social a Catalunya per garantir tots els drets de les persones amb VIH i eradicar totes les formes d'estigma i discriminació.

Les persones amb VIH pateixen aquest estigma i discriminació en els àmbits sanitari, institucional, laboral i social. Per això volem recordar que, més enllà dels avenços a nivell biomèdic i científic, són imprescindibles els avenços a nivell polític i social per garantir tots els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH.

Aquest 1 de desembre reivindiquem que, més enllà de fer front a l'estigma i la discriminació, volem, sobretot, garantir la qualitat de vida i fer efectius tots els drets de les persones amb VIH.

Les mesures legals i normatives sovint no són suficients si no van acompanyades d'avenços socials que les facin realment efectives. Aquesta garantia de drets de les persones amb VIH ha de ser un objectiu comú de tota la societat a partir de la cooperació entre les administracions, els agents socials, les entitats i la ciutadania. En un moment com l'actual és més necessari que mai organitzar-nos, mobilitzar-nos i cuidar-nos. Reivindicar-nos com a comunitat i seguir bastint xarxes de suport i de cures per a garantir la igualtat de tracte i d'oportunitats i el reconeixement i l'accés a tots els drets de les persones amb VIH.

Aquest Dia Mundial de la Sida reivindiquem l'empoderament de les persones amb VIH, el foment de les diversitats, la importància de la intervenció comunitària, l'accés universal als tractaments, independentment de la situació administrativa de les persones i que es donin resposta a les necessitats de les persones amb VIH i dels seus processos d'envelliment, garantint la seva qualitat de vida. Volem una vida plena.

I precisament perquè volem una vida plena i que es garanteixi la salut sexual i reproductiva de totes les persones, així com el seu accés a tractaments mèdics i a mesures de prevenció efectives, denunciem que s'hagin mantingut tancats durant setmanes unitats i serveis d'atenció de salut comunitària arreu del país. Les dificultats en l'accés a les proves de detecció i abordatge de les ITS i del VIH així com del tractament de la PrEP (la profilaxi preexposició) impliquen una clara vulneració de drets que no es poden tornar a repetir. Cal adoptar totes les mesures necessàries per a seguir garantint l'accés a diagnòstics i tractaments de forma universal, ràpida, propera i segura arreu de Catalunya.

Volem Compromís.
Volem Educació.
Volem Salut.
Volem Comunitat.
Volem Diversitats.

Volem Drets plens de VIHda!


1/12/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació