Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Il·lumina'm! El Nadal a Ripollet és ple d'estrelles

Imatge
La campanya d'enguany s'adapta a la situació actual, amb la llum i el color com a protagonistes. Entre les novetats hi ha la instal·lació d'un bosc d'estrelles, històries amagades als aparadors, un mercat d'artesania local i un nou concurs de nadales.

Recollint el testimoni de la campanya de l'any anterior, on el concepte era 'La llum de totes', enguany des de l'Ajuntament de Ripollet hem escollit una sola paraula: 'Il·lumina'm'. Un missatge que reivindica la llum i la il·lusió com a element a compartir en comunitat, en un context social derivat d'un any certament estrany i incert en tots els sentits. La llum és la il·lusió, la confiança i l'esperança que totes necessitem per avançar i seguir endavant. La protagonista de la campanya és la Greta, una nena de Ripollet que representa l'alegria i l'esperança en el futur, amb el seu riure contagiós i la seva naturalitat captivadora.

La campanya s'endega el pròxim 3 de desembre, amb l'encesa de l'enllumenat, a les 18 h, a la plaça de Pere Quart. L'Ajuntament ha fet un esforç per tal d'ampliar l'enllumenat nadalenc, amb la voluntat que la llum i la il·lusió perduri aquest Nadal, tot i les restriccions de mobilitat i contacte social per la COVID-19 que puguin estar vigents. També és una manera de dinamitzar el comerç a algunes zones no tan cèntriques i guarnir espais destinats a vianants.
Així, enguany, a més de les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi (fins al carrer de la Mercé), el carrer Padró (de la rambla a Balmes), Nou (de la rambla a Palma), Calvari (davant el Casal d'Avis) i la rambla de Sant Andreu, també s'instal·larà enllumenat nadalenc als carrers Pizarro, Ntra. Senyora dels Àngels, la façana del Mercat, el barri de Tiana i la plaça de l' 11 de Setembre. A més, a les places de Pere Quart i Emma Maleras i davant el Casal d'Avis, s'instal·laran arbres de led.
L'acte d'encesa de l'enllumenat serà retransmès en directe a través del canal d'Instagram de l'Ajuntament @ajripollet.

Un camí d'estrelles
Seguint amb el missatge de la campanya, la llum va molt lligada a les estrelles, que juguen un paper fonamental, essent les protagonistes de la campanya als comerços de la ciutat. Prop de 150 persones dels centres d'Aspasur i Flor de Maig de la Fundació Catalònia han treballat en la reconversió dels antics arbres de fusta en estrelles, convertint "El bosc social" en "Un bosc d'estrelles". Enguany, prop de 200 estrelles es repartiran pels equipaments municipals i els comerços locals. Els establiments que han volgut sumar-se a la campanya, han hagut d'aportar una joguina a canvi, que l'Ajuntament destinarà a Cáritas, donat que enguany no pot fer l'intercanvi de joguines que s'ha organitzat els darrers anys. Les estrelles grans, amb peu per a les botigues, es complementaran amb unes de petites, també fetes per Aspasur, que es repartiran entre els paradistes del Mercat Municipal.

'A la recerca dels colors'
Aquest any teníem un gran repte: com fer que tothom passes pels comerços sense tenir el trenet com excusa, el qual, per mesures de seguretat, s'ha hagut d'anul·lar. Per tal de provocar la circulació per arreu i dinamitzar el comerç local, tot jugant amb els elements de la llum i el color, s'ha plantejat una intervenció que combina art (via il·lustració) i comerç. Així, les darreres setmanes, l'il·lustrador ripolletenc @Javigaar ha estat dibuixant als aparadors de prop d'un centenar d'establiments locals, confeccionant una història que es podrà descobrir a partir del 7 de desembre. Un conte participatiu, on infants i adults podran recórrer els aparadors, a la recerca dels elements que tornin a portat llum i color a un país gris. Per fer-ho, tindran l'ajuda de codis QR que els dirigiran als diferents personatges i històries. A més, entre totes les persones que encertin les preguntes que trobaran a les xarxes socials sobre el conte 'A la recerca dels colors', se sortejarà un lot de llibres.

Merc'Art de Nadal
Una altra de les novetats d'enguany és la celebració del Merc'Art de Nadal, una fira d'artesania que omplirà la plaça de l'11 de setembre el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. De 10 del matí a 21 h, els visitants podran gaudir de prop d'una vintena de parades de productes tèxtils, joieria, alimentació, flors i literàries. Les persones de Ripollet que es dediquin a algun tipus d'artesania i que estiguin interessades a participar-hi, poden posar-se en contacte a empresa@ripollet.cat, fins al 4 de desembre. Per tal de dinamitzar el Merc'Art, el diumenge 13, a les 12 h, la Societat Coral "El Vallès" oferirà el concert "Tornarem" i a les 18 h tindrà lloc l'espectacle familiar "Corre Trufa", dins la programació de Teatre Petit Mercat Vell.

La nadala
Enguany, per seguretat davant la COVID-19, l'Ajuntament no ha pogut convocar el concurs de nadales 'El teu somni de Nadal', que cada any fa entre els alumnes de 2n de primària de les escoles de Ripollet. És per això que ha volgut llençar una crida a través de les xarxes socials per tal que tots aquells nens i nenes que ho desitgin, facin el seu dibuix i l'enviïn per correu electrònic a participa@ripollet.cat. El termini de presentació finalitza el 15 de desembre. El nen o nena guanyadora, s'emportarà una tauleta electrònica.

Reis Mags
El pròxim 5 de gener de 2021 se celebrarà la 52a edició de la Cavalcada de Reis de Ripollet, organitzada per Ripollet Costums i Tradicions. 'Malgrat tot, la màgia tornarà' assegura l'entitat, que està preparant una cavalcada molt especial adaptada a les circumstàncies de pandèmia que estem vivint. Enguany, la cavalcada se celebrarà en un espai delimitat a l'aire lliure, amb cita prèvia, per evitar aglomeracions i amb totes les mesures de seguretat per la COVID-19. El dilluns 21 de desembre instal·laran dues bústies reials al Centre Cultural i la Biblioteca per tal que els nens i nenes de Ripollet hi puguin dipositar les seves cartes. També s'estan ultimant els detalls per a la recollida de cartes virtual, que s'aniran publicant a les xarxes socials @reismagsderipollet.

NdP

Més imatges:
ImgBox1

30/11/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació