Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
La Generalitat presenta sis alternatives a l'impacte de la C-58 al seu pas per Ripollet

Imatge
El document s'analitzarà el pròxim 2 de desembre, en el sí de la Comissió pel soterrament, per tal de traslladar les decisions preses a la Generalitat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha fet arribar aquesta setmana a l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, una anàlisi d'alternatives per a la integració urbana de la C-58 al seu pas per Ripollet, que la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat va encarregar el mes de desembre de 2019, després d'arribar a un compromís amb l'Ajuntament el mes de febrer. L'estudi proposa 6 alternatives per tal de solucionar els problemes de contaminació atmosfèrica i acústica que afecten Ripollet i l'efecte barrera que dificulta la comunicació i divideix el municipi des dels anys 70.

Les solucions proposades van des del cobriment o la instal·lació de barreres acústiques, fins al soterrament de diferents trams, modificant o no la rasant de l'autopista. L'anàlisi d'alternatives aglutina algunes propostes anteriors i té en compte diferents graus d'intervenció i analitza els punts forts i febles de cada actuació, tenint en compte les problemàtiques i els riscos associats, així com la valoració econòmica de cadascuna. Així, les alternatives de soterrament, que són les que solucionarien el problema de forma integral, són també les que presenten un cost econòmic més elevat i majors dificultats tècniques, que caldrà analitzar en profunditat.

L'informe serà estudiat el pròxim 2 de desembre per la Comissió pel soterrament, per tal d'acordar les decisions que seran traslladades al Departament de Territori i Sostenibilitat. A l'espera d'aquesta valoració conjunta, l'Alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, ha manifestat que es tracta d'un bon punt de partida: "És un estudi honest, rigorós tècnicament, que defuig d'apriorismes polítics i no tanca la porta a les diverses alternatives. Entre d'altres coses considerem un pas endavant el fet que es parli de l'efecte barrera que provoca la C-58 al nostre municipi, una afirmació que fins ara costava de fer per part de la Generalitat".

L'estudi també planteja actuacions a zones complementàries, independents de les actuacions, com ara la urbanització del Parc de Tiana, la remodelació de la passarel·la de vianants existent i la connexió viària amb l'altre marge del riu Ripoll.


19/11/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ