| |||
S'organitza una jornada d'experiències innovadores per imaginar i debatre sobre el futur de Ripollet Aquesta sessió participativa es complementa amb l'itinerari de reunions tècniques internes que s'estan realitzant quinzenalment i amb un programa de formació online que s'iniciarà la setmana vinent, dirigit a empreses d'hostaleria i comerç especialitzat. El pròxim dimarts, 24 de novembre, en el marc de la segona fase del projecte Ripollet (Vi)tal, tindrà lloc una sessió participativa oberta a totes les persones interessades a conèixer experiències innovadores d'altres municipis, en la línia d'aquest projecte, i fer les seves aportacions. L'objectiu de la jornada és pensar en el futur de Ripollet, tenint en compte les noves potencialitats i oportunitats econòmiques, culturals i formatives ens ofereix el projecte Ripollet (Vi)tal, en un moment de transició i crisi econòmica, ecològica, social i sanitària com el que estem vivint. D'altra banda, la setmana vinent s'iniciarà un cicle de sessions formatives per a empreses entorn el món del vi. La jornada participativa comptarà amb ponències que pretenen inspirar els assistents, a partir d'experiències d'altres municipis, institucions i entitats que treballen en l'àmbit de la cultura i la memòria, la formació i la inclusió, l'agroecologia i la vinya o l'economia local. Tot seguit, s'obrirà un torn de paraula per tal que la ciutadania pugui fer les seves aportacions. Els ponents seran: - Òscar Rando, director de Gats (www.gats.cat), president del Consell rector d'Eticom Som connexió i Coordinador del Festival Esperanzah-Festa de l'economia solidària de Catalunya. - Iñigo Haughey, viticultor i enòleg, responsable de producció de la cooperativa d'iniciativa social L'Olivera a Barcelona. - Laura Escudero Zabala (Carabancheleando) Antropòloga i responsable del projecte Carabancheleando, d'investigació i producció del saber veïnal. - Betlem Parés, Coordinadora Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Manlleu. - Andoni Egia, Tècnic del Pla de desenvolupament local de l'Ajuntament d'Hernani. La sessió serà virtual, de 18 a 19.30 h i requereix inscripció prèvia a participa@ripollet.cat. Formació entorn el món del vi Els dies 23, 24 i 30 de novembre i l'1 de desembre es durà a terme un cicle de sessions formatives i assessorament tècnic dirigides al sector agroalimentari i de la restauració. Aquestes sessions pretenen apropar el sector de la restauració i botiga especialitzada de Ripollet al món del vi i les seves particularitats. Experts en vitivinicultura i enologia intentaran dotar el sector d'eines per millorar el coneixement i de tècniques per a la dinamització vinícola del municipi. Les persones interessades, poden inscriure's a través del correu electrònic formacio@ripollet.cat. NdP Més imatges: 18/11/2020 | |||