Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
La Coordinadora pels drets socials de Ripollet comença a definir nous projectes

Imatge
L'acompanyament a les persones grans, cobrir les necessitats bàsiques i l'educació són les principals prioritats fixades, al voltant de les quals s'han plantejat algunes accions de voluntariat.

La Coordinadora pels drets socials de Ripollet, sorgida de la subcomissió de Drets Socials de la Taula del Pla de Xoc, va tornar a reunir-se el passat 8 d'octubre per tal de treballar en nous projectes, que volen posar en marxa aviat. Aquests estarien centrats en temes relacionats amb l'acompanyament a la gent gran; les necessitats bàsiques, especialment l'alimentació, i també les necessitats de les famílies en l'àmbit de l'educació, sobretot per salvar la bretxa digital. La coordinadora està constituïda per prop d'una quinzena d'entitats locals, principalment de caràcter social, però també juvenils i de lleure, i compta amb representació de diferents forces polítiques i amb tècniques municipals.

Tenint en compte que a la darrera reunió es van valorar com a prioritats la soledat i l'alimentació, la regidora de Serveis Socials, Reyes Muñoz, va iniciar la reunió explicant que aquest estiu Càritas i Creu Roja han estat treballant tot el mes d'agost, amb el suport de l'Ajuntament, per tal d'atendre setmanalment unes 150 famílies, en l'àmbit alimentari. A més, La Gresca ha donat servei durant el mes d'agost a 60 infants de 3 a 11 anys i a 17 joves, incloent-hi el servei de menjador. Muñoz també va explicar que, finalment, no es va poder gestionar de manera adequada i segura la campanaya de donació d'aliments prevista a l'estiu. Quant al tema de la soledat, es va informar que els mesos d'agost i setembre s'han ofert tallers d'artteràpia i memòria per a gent gran i que s'ha posat en marxa el telèfon d'atenció a la gent gran, que es va comunicar a totes les persones grans per carta, adjuntant un imant amb el número i l'horari d'atenció.

El regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que, seguint la proposta del Pla de Xoc, s'ha licitat el servei de wifi públic educatiu per tal de combatre les desigualtats i la bretxa digital. Una "solució de futur", com va explicar Mor "que presenta nous reptes", amb el disseny del seu desplegament. Així, es va plantejar a la coordinadora la possibilitat de portar a terme un projecte de mentoring digital, per tal que els voluntaris acompanyin les famílies i també aquelles persones grans que vulguin familiaritzar-se amb les noves tecnologies.

Pel que fa a altres futurs projectes, es van realitzar diferents propostes, com ara fer una recollida d'aliments, en diferents punts fixos, establint com a punt central el Mercat Municipal i fent actuacions de dinamització puntuals. Des de la Comissió de refugiats també es va parlar de la possibilitat de fer una activitat de neteja d'entorns naturals del municipi, principalment amb voluntaris nouvinguts, per tal de fomentar la inclusió i el coneixement de l'entorn. Les propostes es concretaran en una nova reunió fixada per la setmana vinent.


15/10/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ