Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Aprovat el Reglament Municipal de Nomenclàtor

Imatge
El següent pas serà la constitució de la Comissió de Nomenclàtor de Patrimoni

El Ple Municipal va aprovar ahir dijous, inicialment, el Reglament Municipal de Nomenclàtor, impulsat per la Regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Ripollet. El reglament ha estat proposat per la comissió d'estudi, que es va crear el passat mes de juny. Un cop aprovat, ara caldrà constituir la Comissió de Nomenclàtor i la Comissió tècnica, que s'encarregaran de la denominació de les vies urbanes, espais públics d'interès, equipaments municipals i edificis amb valor històric i/o patrimonial de Ripollet.

L'origen d'aquest reglament es troba en la moció impulsada pel Jovent Republicà de Ripollet, aprovada al Ple de l'abril de 2018, per tal de feminitzar i dignificar el nomenclàtor de la nostra ciutat, amb el suport de Decidim Ripollet. Aquest col·lectiu va participar en la redacció de l'esborrany del reglament, juntament amb la Regidoria de Patrimoni i membres de l'assamblea de Decidim. D'aquí va sortir una proposta que es va portar a la comissió d'estudi, on els regidors de l'oposició el van revisar i van fer les seves aportacions, algunes de les quals han estat recollides. Tal com va exposar el regidor de Patrimoni, Sergio Linares, el Reglament és "un seguit d'instruccions senzilles per tal que el canvi de nom dels diferents espais es faci de forma participativa i seguint una norma clara i el més precisa possible". Linares també va afegir que aquesta part normativa "s'haurà de complementar amb un treball històrica del nomenclàtor, que ens permeti identificar l'origen real dels noms dels nostres carrers, els seus antecedents i els motius pels quals es van escollir".

El Reglament inclou la creació i funcionament de la Comissió del Nomenclàtor, com a òrgan d'assessorament de l'administració municipal adscrit a la Regidoria de Patrimoni i a la d'Urbanisme. Segons el reglament, la Comissió del Nomenclàtor de Patrimoni incorporarà, en la mesura que sigui possible, la paritat de gènere en la seva composició i estarà formada per la presidència, la secretaria i els vocals, amb representació de tots els grups polítics amb presència al consistori, d'entitats culturals, esportives, juvenils i veïnals i de la Taula Feminista. També comptarà, amb veu però sense vot, amb una representació de la Comissió Tècnica del Nomenclàtor. Aquesta darrera comissió, que serà la que avaluarà tècnicament les propostes rebudes, que seran debatudes en el si de la Comissió de Nomenclàtor, estarà integrada per la cap d'unitat de Patrimoni i Memòria històrica, el Director dels Serveis Tècnics, el responsable municipal d'Arxiu i gestió documental de Ripollet, més un membre del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental.

Els pròxims dies s'haurà d'aprovar la convocatòria d'eleccions dels representants d'entitats de la Comissió, que podria quedar constituïda el mes d'octubre. La voluntat de l'equip de govern és començar a treballar el més aviat possible, tal com va expressar el regidor de Patrimoni, qui va esmentar les diferents propostes rebudes de canvis de nom d'espais per tal de retre homenatge a persones que ens han deixat durant la pandèmia de la Covid-19.

NdP



28/9/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació