Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Refresquem l'estiu i lluïm la bandera LGTBI a l'#OrgullRipollet

Imatge
Ripollet celebrarà el dissabte, 18 de juliol, la 5a edició de la diada LGTBI, que manté el lema 'L'orgull de Ripollet' i el seu to reivindicatiu però, alhora, també desenfadat.

Amb motiu de la commemoració el passat 28 de juny del Dia Internacional de l'alliberament LGTBI, s'ha preparat un refrescant programa d'activitats, amb un gelat multicolor com a imatge, que no pretén ser tan multitudinari com altres anys, degut a la pandèmia de la Covid-19, però on no hi faltaran actes culturals, reivindicatius, homenatges i un espectacle. Enguany, a més, com ja es va anunciar el 28 de juny, l'Ajuntament anima a tota la ciutadania a fer seva la diada, penjant al balcó la bandera de l'arc de Sant Martí i omplint de colors la ciutat.

El programa d'actes, inclòs a l'Obrim l'Estiu, començarà divendres, 17 de juliol, amb una sessió de cinema a la fresca, on es podrà gaudir de 'Carmen y Lola',de la directora Arantxa Echevarria. Un film sobre dues noies gitanes que intenten viure la seva història d'amor, malgrat els inconvenients i discriminacions socials.

Dissabte, 18 de juliol, tindrà lloc el gruix de les activitats, amb la presentació al matí, al Poliesportiu Municipal, de l'exposició "Construccions identitàries, famílies trans", de la fotògrafa Mar C. Llop, ja coneguda a Ripollet per haver exposat l'any passat al Mercat Municipal "Construccions identitàries. Work in progress", amb el mateix títol del seu llibre. La presentació comptarà amb la pròpia autora i amb la presència de famílies participants. L'exposició es podrà veure fins al 31 d'agost.

El mateix dissabte, a les 19 h, al pati del Centre Cultural, es presentarà el llibre "LGTBI. Claus bàsiques" de l'editorial Sembra Llibres, amb la presència dels autors Eugeni Rodríguez i Cristian Carrer, de l'Obsevatori Contra l'Homofòbia, i amb la participació de Mar Cambrollé, presidenta de Plataforma Trans Estatal. L'acte el moderarà el Regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez. Un llibre que fa un petit recorregut per la història del moviment LGTBI, intentant donar respostes a l'assetjament escolar i apostant per les lleis Trans i LGTBI estatals. A continuació, tindrà lloc l'espectacle Drag amb Estrella Xtravaganza i Lily Polyester, presentat per Ly, que venen disposades a oferir un show trencador i reivindicatiu amb monòlegs, performances i lypsincs d'icones pop, omplint la Diada LGTBI de purpurina i glamur.

Reconeixement a Valentina Berr
Aquest any, la Taula LGTBI i l'Ajuntament de Ripollet han decidit que la persona que rebi un reconeixement per la seva visibilitat i tasca pels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI sigui la Valentina Berr. Ripolletenca i vinculada al món esportiu de la ciutat, Valentina va ser la primera jugadora trans federada al futbol català, sent la segona a tot l'estat que va debutar en categoria semi-professional al futbol femení.

Totes les activitats són gratuïtes, però tant el cinema a la fresca com els actes de la diada compten amb aforament limitat i requeriran entrada, que poden reservar, a partir del dilluns, 13 de juliol, en aquest enllaç. El programa ha estat elaborat per l'Ajuntament de Ripollet, amb la col·laboració de la Taula LGTBI Ripollet i diverses entitats com Proud Ripollet, Genera Associació Trans, Gais Positius i l'Observatori Contra l'Homofòbia.

Més imatges:
ImgBox1

17/7/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ